Opakowania
XC-PET=DOT

(podwójny system podgrzewania)


Tacki typu DOT

  • Tacki DOT są wykonane ze spienionego krystalizowanego poliestru, zaprojektowano je z myślą o pakowaniu żywności zarówno w formie półproduktu (potrawy na grill) jak i gotowych dań do podgrzania w kuchence mikrofalowej i w piekarniku elektrycznym (dania obiadowe, zupy, pierogi).
  • Proces krystalizowania poliestru czyni tacki DOT odpornymi na temperatury nawet +180°c.
  • Tacki DOT są również dostosowane do zamrażania zarówno w warunkach produkcyjnych jak i domowych. Tacki te przetrzymywane nawet temperaturze - 40°C nie stają się kruche i zachowują własności mechaniczne.
  • Te właściwości czynią tacki DOT znakomitym opakowaniem dla żywności mrożonej, półgotowej czy też gotowej. Wyjęte z zamrażalnika mogą być od razu umieszczone w piekarniku bądź kuchence mikrofalowej bez uszczerbku dla jakości zapakowanej żywności. Tacki DOT jako produkt innowacyjny, wielofunkcyjny i wygodny w użyciu spełniają wymagania firm (przedsiębiorstw, zakładów) zajmujących się produkcją i dystrybucją żywności oraz handlem.

Dlaczego tacki DOT są łatwe w użyciu w zakładach produkcyjnych

Tacki DOT używane przez producentów żywności do pakowania półgotowych, gotowych, schłodzonych oraz mrożonych potraw nie wymagają specjalnego dostosowania zainstalowanych już urządzeń pakujących. Tacki te są kompatybilne z każdym systemem pakowania, za pomocą zgrzewania górną folią (z możliwością uzyskania zamknięcia typu stałego, łatwo otwieranego i odpornego na parowanie). Można je również zamykać maszynami z folią typu stretch.

Opakowania XC-PET=DOT

(podwójny system podgrzewania)


Tacki typu DOT

  • Tacki DOT są wykonane ze spienionego krystalizowanego poliestru, zaprojektowano je z myślą o pakowaniu żywności zarówno w formie półproduktu (potrawy na grill) jak i gotowych dań do podgrzania w kuchence mikrofalowej i w piekarniku elektrycznym (dania obiadowe, zupy, pierogi).
  • Proces krystalizowania poliestru czyni tacki DOT odpornymi na temperatury nawet +180°c.
  • Tacki DOT są również dostosowane do zamrażania zarówno w warunkach produkcyjnych jak i domowych. Tacki te przetrzymywane nawet temperaturze - 40°C nie stają się kruche i zachowują własności mechaniczne.
  • Te właściwości czynią tacki DOT znakomitym opakowaniem dla żywności mrożonej, półgotowej czy też gotowej. Wyjęte z zamrażalnika mogą być od razu umieszczone w piekarniku bądź kuchence mikrofalowej bez uszczerbku dla jakości zapakowanej żywności. Tacki DOT jako produkt innowacyjny, wielofunkcyjny i wygodny w użyciu spełniają wymagania firm (przedsiębiorstw, zakładów) zajmujących się produkcją i dystrybucją żywności oraz handlem.

Dlaczego tacki DOT są łatwe w użyciu w zakładach produkcyjnych

Tacki DOT używane przez producentów żywności do pakowania półgotowych, gotowych, schłodzonych oraz mrożonych potraw nie wymagają specjalnego dostosowania zainstalowanych już urządzeń pakujących. Tacki te są kompatybilne z każdym systemem pakowania, za pomocą zgrzewania górną folią (z możliwością uzyskania zamknięcia typu stałego, łatwo otwieranego i odpornego na parowanie). Można je również zamykać maszynami z folią typu stretch.