Tacki PP

(do pakowania MAP, pasteryzacji i sterylizacji)


Polipropylen to wytrzymałe i ekonomiczne tworzywo bardzo popularne w produkcji opakowań do żywności. Charakteryzuje się umiarkowaną barierą, ale najczęściej wystarczającą do bezpiecznego pakowania mięsa czerwonego, dziczyzny, drobiu, garmażerki mięsnej i mącznej, dań gotowych, zup, produktów vege, past, sałatek, surówek a także warzyw i owoców oraz ich przetworów.

Polipropylen jest popularny w produkcji tacek, pojemników, kubków. Jest świetnym rozwiązaniem do pakowania żywności chłodzonej w atmosferze modyfikowanej tzw., MAP, jak również do produktów wymagających pasteryzacji. Po zastosowaniu różnych dodatków i różnych rodzajów jest także świetnym rozwiązaniem w pakowaniu żywności mrożonej w temperaturach aż do -36°C

Opakowania PP można również produkować z warstwą Evoh przez co rozszerzony jest zakres zastosowania do pakowania żywności na długie terminy przydatności a także odpowiednie do pakowania dań gotowych sterylizowanych nawet do dwóch lat jako tzw., konserwa. Wszystkie te możliwości przetwórstwa powodują, że opakowania PP czy PP-evoh to doskonałe rozwiązanie do pakowania w temperaturach do -36°C do 125°C, w postaci tacek, pojemników, kubków, misek do odgrzewania w kuchenkach mikrofalowych.

Tacki PP to również ekonomiczne rozwiązanie do pakowania tzw., SKIN (druga skóra) czyli w wersji próżniowej. Umożliwiające świetną prezentację produktów, w tym także w pozycji pionowej na półce sklepowej, jak również dłuższy termin przydatności, także dla żywności premium.

Tacki PP

(do pakowania MAP,
pasteryzacji i sterylizacji)


Polipropylen to wytrzymałe i ekonomiczne tworzywo bardzo popularne w produkcji opakowań do żywności. Charakteryzuje się umiarkowaną barierą, ale najczęściej wystarczającą do bezpiecznego pakowania mięsa czerwonego, dziczyzny, drobiu, garmażerki mięsnej i mącznej, dań gotowych, zup, produktów vege, past, sałatek, surówek a także warzyw i owoców oraz ich przetworów.

Polipropylen jest popularny w produkcji tacek, pojemników, kubków. Jest świetnym rozwiązaniem do pakowania żywności chłodzonej w atmosferze modyfikowanej tzw., MAP, jak również do produktów wymagających pasteryzacji. Po zastosowaniu różnych dodatków i różnych rodzajów jest także świetnym rozwiązaniem w pakowaniu żywności mrożonej w temperaturach aż do -36°C

Opakowania PP można również produkować z warstwą Evoh przez co rozszerzony jest zakres zastosowania do pakowania żywności na długie terminy przydatności a także odpowiednie do pakowania dań gotowych sterylizowanych nawet do dwóch lat jako tzw., konserwa. Wszystkie te możliwości przetwórstwa powodują, że opakowania PP czy PP-evoh to doskonałe rozwiązanie do pakowania w temperaturach do -36°C do 125°C, w postaci tacek, pojemników, kubków, misek do odgrzewania w kuchenkach mikrofalowych.

Tacki PP to również ekonomiczne rozwiązanie do pakowania tzw., SKIN (druga skóra) czyli w wersji próżniowej. Umożliwiające świetną prezentację produktów, w tym także w pozycji pionowej na półce sklepowej, jak również dłuższy termin przydatności, także dla żywności premium.


Dokument do pobrania